Дата на обновяване:31.05.2013

   ПЧЕЛАР / ЕЛЕКТРОНЧИК - пробвай-сам.bg

     Страница за пчеларство, пчеларски и ел.  разработки, представени като статии

Комютърът на пчелина | Нестандартни кошери | Пчеларски сайтове | Пчеларски инвентар | Размисли и идеи за пчеларството Физиотерапия, Апитерапия, Фитотерапия | Книги, Списания, РС, Интернет |  Пчеларски технологии |  Видове мед  | Пчеларски хумор

Сезонни и месечни задължения на пчеларя | Пчеларски статии на руски език | Малки Oбяви свързани с пчеларството

Информация, която е полезна за начинаещия пчелар | Използване на автомобила ... не само за предвижване - видеоклипове

 

 

 
Информация  от  ОБЛАСТЕН  ПЧЕЛАРСКИ  СЪЮЗ  - ПЛЕВЕН

 

 

Полезна и забавна информация за начинаещи с ел., радио и електронен характер, част от която с приложение и в пчеларството

- Електронни схеми, радиосхеми и устройства удобни за повторение от начинаещи;

- Снимки на фигурки изработени от електрически, разноцветни кабели. Други ел. снимки;

- Детски любителски набори - радиоконструктори за сглобяване на радиоприемници наричани играчки;

- Детекторни радиоприемници, техни модели;

- Сувенирни радиоприемници - играчки, някои от тях предназначени за ученици;

- Модулни набори - радиоконструктори от типа "Електронни кубчета" или "Мозайка" с които се работи без поялник и се захранват с батерии;

Информация за електрически и електронни компоненти и устройства, някои от които приложими и в пчеларството

- Токозахранващи устройства. Стабилизатори, преобразуватели, удвоители на напрежение;

- Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение;

- Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии;

- Релета за време. Процедурни часовници. Схеми с ИСх 555;

- Цветомузикални устройства. Светлинни ефекти;

- Схеми за регулиране и поддържане на температура;

- Измерване на топлинния режим на радиоелектронна апаратура. Електронни термометри;

- Мрежови трансформатори. Опростени методики за изчисляването им. Електрожен;

- Зарядни устройства за Ni-Cd акумулатори;

- Устройства за имитиране гласовете на животни и птици. Мелодични звънци;

- Уреди, пробници, индикатори, генератори, тестери, измервателни приставки за любителската лаборатория;

- Металотърсачи, включително такива за откриване на метални предмети и кабели;

- Схеми на устройства, приложими за и около автомобила;

- Схеми на устройства с приложение на оптрони;

- Измерване на относителна влажност. Прецизен влагорегулатор. Поддържане на влажността на въздуха;

- Регулатори и сигнализатори за ниво на течност;

- Регулатори на мощност и на обороти;

- Опростено изчисляване на повърхността на радиатори за полупроводникови елементи;

- Схеми за управление на стъпков двигател, включително четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със стъпков двигател;

- Мощни, широколентови, операционни усилватели. Логаритмичен и антилогаритмичен усилвател;

- Електронни реле - регулатори. Реле - регулатор за лек автомобил. Стенд за проверка на реле - регулатори;

- Променливотоков регулатор. Стабилизатор за променлив ток. Ферорезонансен стабилизатор;

- Електронни схеми и устройства приложими в медицината;

- Няколко светодиодни индикатора. Икономичен светодиод. Светодиодна стрелка;

Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F88, PIC16F628 ... Arduino и др.

Подобряване със свои ръце възпроизвеждането на звука в дома, офиса, автомобила - subwoofer и други варианти

Радиоелектронни сайтове | Електронни библиотеки

 

 Разработки     Главна (съдържание на статиите)                         
Собствено Търсене

 

 Удължете своя живот
Проф. Синяков.А.Ф.


В продължение на много години аз изследвах взаимовръзката между растенията и пчелните продукти: маточното млечице, пчелният прашец, прополиса, пергата, восъка. Изучавайки различните модификации и съединения, аз забелязах, че болните, не само оздравяваха, но и ставаха по – млади. По техните разкази, много от тях въобще са престанали да посещават поликлиниките, приемайки отвари от треви и воден екстракт на прополис за поддържането на имунитета.
Още в началото на своя път на лекуващ лекар, работейки в селска отдалечена област, в която с медикаментите и тяхното намиране имашае проблеми, се налагаше често да назначавам на пациентите различни набори от треви. По – нататък в лабораторни условия, можах по – подробно да изуча фармакологичните свойства не само на растенията, но и на прополиса, маточното млечице и други природни вещества. Обаче проблема се заключаваше в това, че маточното млечице беше много трудно да се съхрани, а прополиса съдържа много смолисти вещества. Повече от 40 години вложих за да намеря нужната формула на действащия препарат.
Дълголетието зависи от съвокупността на факторите в това число и от наследствеността, която обаче не се явява главен от тях. Човек не живее в изолиран свят, той е подложен на влияние и социални проблеми, и болести, и на своите навици. Съществуват понятия като календарна възраст – това е времето преминало от датата на раждането и биологическа възраст, което отразява състоянието на здравето от условията на живот.
Биологическата възраст отчита състоянието на кожата, появяването на прошарени коси и бръчки, и главното работата на мозъка и сърцето. Да се забави процеса на старението, да се противопостави на болестите, да се съхрани ясен ум и работоспособност е напълно възможно. То ест към наследствените фактори може да се добави и умереност в своите желания, и отсъствие на глупави навици, и умение да се противостои на жизнените невзгоди. Например за съхраняване и усилване на имунитета, а така също с цел профилактика препоръчвам да се приемат пчелно маточно млечице и воден екстракт на прополис. Научно е доказано, че маточното млечице стимулира създаването на кръвта, благоприятно действа при много заболявания на стомашно – чревния тракт, регулира артериарното налягане и обменните процеси, повишава устойчивостта на организма към инфекции, предизвиква бодрост. В случай на заболявания, него го назначават като противо раково и противо радиационно средство, което помага да се изведат токсините, като антисклеротично средство, което способства за подмладяване на съдовете. Маточното млечице повишава работоспособността и възстановява силите при физическо и нервно изтощаване, особено в напреднала възраст. В съчетание с воден екстракт на прополис оказва мощен подмладяващ ефект и способства за бързото възстановяване на организма, няма противопоказания и се приема в малки дози (желателно в първата половина на деня). В своята практика аз съм разработил специална формула за воден екстракт на прополис, който оказва мощно въздействие на имунните механизми и помага на организма да се противопостави на различни отрицателни въздействия. За разлика от маточното млечице, прополисният препарат по – добре се съхранява, макар, че неговото почистване от смолисти вещества изисква особени технологии.
Какво е това дълголетие? Това е съхранение в организма на най – голямо количество млади и здрави клетки, които са способни да унищожават чуждородните елементи. Водният екстракт на прополиса помага да се съхранят кисело – основното равновесие в организма, нивото на захарта, препятстава образуването на антисклеротични плаки и възстановява еластичността на съдовете, а значи запазва младостта. Продължителността на живота много зависи от състоянието на мозъка и на съдовете на кръвоносната система.
Тъй като тези предмети нямат противопоказания, то в профилактични цели водният екстракт на прополиса може да се приема по една супена лъжица 2 – 3 пъти на ден преди хранене, а маточното млечице – по 5 капки 2 пъти на ден под езика. Но такива дози се отнасят именно към моите разработки.
За подмладяване, укрепване на имунитета и за дълголетие може да се използва комплекс от воден екстракт на прополис, маточно млечице, настойка от девясил и различни сокове.
За приготвянето на настойка от девясил трябва да се вземат 20 г съх нарязан на ситно корен от девясил, да се залее в тъмна стъкленица 100 мл спирт, да престои 21 ден в тъмно място, след това да се прецеди и да се смеси наполовина с воден екстракт на прополис. Да се приема по 1 десертна лъжица 2-3 пъти на ден, като се добавят 20 мл кипнала вода. Сок от свеж зелен овес по половин чаши на ден сваля умората и за възстановяването на силите ще помогне смес от сок от моркови (250 мл), целина (150 мл), от червено цвекло (100 мл), по 1/3 чаша 3 пъти на ден. Не трябва да се забравя, че разпространението на инфекциозните и онкологичните заболявания, пряко зависи от състоянието на имунната система. Важно е да не се следват глупавите навици, да се отделя нужното внимание на храненето, да се запазва теглото и душевното равновесие в различните жизнени ситуации. Човек, който си е съхранил здравето, интелекта, активността и радостта от живота, едва ли може да се нарече стар, на колкото и години да е.

Източник: Сп. «Пчеловодство» 2012/9
Превел от руски: д-р инж. Иван Парашкевов, Плевен

 

 

Материалите подготви за сайта:

Иван Парашкевов

e-mail: ivanparst@dir.bg

 

         главна страница                   горе

 

 
 
СТАТИСТИКА
    

Copyright2007  Design by