Дата на обновяване:15.02.2012

   ПЧЕЛАР / ЕЛЕКТРОНЧИК - пробвай-сам.bg

     Страница за пчеларство, пчеларски и ел.  разработки, представени като статии

Комютърът на пчелина | Нестандартни кошери | Пчеларски сайтове | Пчеларски инвентар | Размисли и идеи за пчеларството Физиотерапия, Апитерапия, Фитотерапия | Книги, Списания, РС, Интернет |  Пчеларски технологии |  Видове мед  | Пчеларски хумор

Сезонни и месечни задължения на пчеларя | Пчеларски статии на руски език | Малки Oбяви свързани с пчеларството

Информация, която е полезна за начинаещия пчелар | Използване на автомобила ... не само за предвижване - видеоклипове

 

 

 
Информация  от  ОБЛАСТЕН  ПЧЕЛАРСКИ  СЪЮЗ  - ПЛЕВЕН

 

 

Полезна и забавна информация за начинаещи с ел., радио и електронен характер, част от която с приложение и в пчеларството

- Електронни схеми, радиосхеми и устройства удобни за повторение от начинаещи;

- Снимки на фигурки изработени от електрически, разноцветни кабели. Други ел. снимки;

- Детски любителски набори - радиоконструктори за сглобяване на радиоприемници наричани играчки;

- Детекторни радиоприемници, техни модели;

- Сувенирни радиоприемници - играчки, някои от тях предназначени за ученици;

- Модулни набори - радиоконструктори от типа "Електронни кубчета" или "Мозайка" с които се работи без поялник и се захранват с батерии;

Информация за електрически и електронни компоненти и устройства, някои от които приложими и в пчеларството

- Токозахранващи устройства. Стабилизатори, преобразуватели, удвоители на напрежение;

- Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение;

- Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии;

- Релета за време. Процедурни часовници. Схеми с ИСх 555;

- Цветомузикални устройства. Светлинни ефекти;

- Схеми за регулиране и поддържане на температура;

- Измерване на топлинния режим на радиоелектронна апаратура. Електронни термометри;

- Мрежови трансформатори. Опростени методики за изчисляването им. Електрожен;

- Зарядни устройства за Ni-Cd акумулатори;

- Устройства за имитиране гласовете на животни и птици. Мелодични звънци;

- Уреди, пробници, индикатори, генератори, тестери, измервателни приставки за любителската лаборатория;

- Металотърсачи, включително такива за откриване на метални предмети и кабели;

- Схеми на устройства, приложими за и около автомобила;

- Схеми на устройства с приложение на оптрони;

- Измерване на относителна влажност. Прецизен влагорегулатор. Поддържане на влажността на въздуха;

- Регулатори и сигнализатори за ниво на течност;

- Регулатори на мощност и на обороти;

- Опростено изчисляване на повърхността на радиатори за полупроводникови елементи;

- Схеми за управление на стъпков двигател, включително четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със стъпков двигател;

- Мощни, широколентови, операционни усилватели. Логаритмичен и антилогаритмичен усилвател;

- Електронни реле - регулатори. Реле - регулатор за лек автомобил. Стенд за проверка на реле - регулатори;

- Променливотоков регулатор. Стабилизатор за променлив ток. Ферорезонансен стабилизатор;

- Електронни схеми и устройства приложими в медицината;

- Няколко светодиодни индикатора. Икономичен светодиод. Светодиодна стрелка;

Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F88, PIC16F628 ... Arduino и др.

Подобряване със свои ръце възпроизвеждането на звука в дома, офиса, автомобила - subwoofer и други варианти

Радиоелектронни сайтове | Електронни библиотеки

 

 Разработки     Главна (съдържание на статиите)                         
Собствено Търсене

 

  

Възстановяване на функциите на кръвоносните съдове с помощта на фито- и апитерапия
Г.И.Сержантов - апитерапевт, И.В.Заболоцкая – лекар анестезиолог – реаниматолог, В.И.Усталков – лекар терапевт висша категория

Отпушвайте запушените капиляри на всеки болен. Възстановете проходимостта на каналите и организмът сам ще завърши останалото.
А.С.Залманов, 30 – 40-е гг. на XX в.

Разглеждаме процесите, които протичат в простатната жлеза, например при простатит.
В нормата при палпация (опипване, поглаждане), простатната жлеза има мека, гъвкава, еластична консистенция. При нейната патология става натрупване на колагено образуващи клетки, нарушава се проходимостта на съдовете с последваща склеротизация, образуват се вълнисти форми на жлезата. При палпация жлезата е твърда, болезнена има камениста консистенция.
В терапиията на простатита голямо значение има възстановяването на микроциркулацията в жлезата. Традиционно лекарите назначават антикоагуланти хепарин, ферментни препарати (от типа на трипсин), ескузан, масаж.
Масажът на простатната жлеза – е един от най – старите начини за лечение на болните от простатит, при който се подобрява кръвообращението и се намалява  венозния застой в нея, отбелязва се приливът на артериална кръв в тъканите на жлезата, по този начин се увеличава нейната трофика и функция, отстранява се застоя на секрета и се подобрява дренирането на ацините. Той е съвместим с други лекарствени средства, в частност със свещите „Нок Чес” на основата на екстракт от чесън.
Химическите съставляващи на чесъна препятстват образуването на фибрин , който играе роля в отлагането на съсирена кръв на стените на кръвоносните съдове и на сгъстяването на кръвта. Чесънът влияе на химическите реакции, отговорни за разлагането на холестерина и за намаляването на неговата синтеза в черния дроб.
Екстрактът от чесън действа непосредствено на стените на кръвоносните съдове и предотвратява развитието на тромбози, възпрепятства агрегация на тромбоцитите, намалява лепкавостта на кръвта, понижава нивото на фибриноген (основата на тромбовете), а така също подобрява микроциркулацията и способства за разнасяне (разорбиране) на тромбовете. Освен това той разширява съдовете, понижава систологичното и диастоличното налягане, което се отразява добре на съдовете на главния мозък, на очите, на долните крайници. Той е ефективен при редуващо се куцане, варикозни болести на вените, тромбофлебит. Чесновият лук – е природен източник на силиции. Ако калцият е основата за формирането на костите, то силиция определя свойствата на гъвкавите и еластичните структури, съединителната тъкан на сухожилията, отговаря за еластичността на съдовете, хрущялите, клапаните на сърцето и вените. При дефицит от силиции, калцият като по – активен елемент заменя силиция във всички гъвкави структури и ги прави по твърди и хрупкави. Именно така възникват атеросклерозата, остеохондрозата, полиартритът, калциноза на клапаните в сърцето и кръвоносните съдове, (облитериращ ендартериит, атония на червата).
Свещичките „НокЧес” на основата на екстракт от чесън са предназначени на първо място за въздействие на стените на кръвоносните съдове, като им помагат да възстановят еластичността си.
За възстановяване на функциите на кръвоносните съдове използват екстракт от личинки на восъчен молец, който съдържа ферменти, нуклеоиди, нуклеузиди, високомолекулярни белтъчини, пептиди, ксантини, хипоксантини, серотониноподобни вещества, огромен спектър от микроелементи и витамини. Той е способен активно да намалява отичане, възпаление, подкожен и вътрешен кръвоизлив, да нормализира кръвния поток в микроциркулярно русло, да стабилизира минералния обмен и, като следствие, подобрява проницаемостта на стените – венули, артериоли, лимфни възли.
Екстрактът от восъчен молец: * стимулира мъжката потенция, регулира нивото на половите хормони, усилва спермогенезата; * проявява антисклеротични свойства, понижава в кръвта нивото на холестерина, притежава хепарино образуващ ефект; * при неизносване на бременността се удава да се контролират различни прояви на плацентна недостатъчност, нарушения на реологичните свойства на кръвта, подобрява микроциркулацията; *способен е да разрушава восъчната обвивка на бактерията (в това число и микробактерията на туберкулозата), понижава тяхната жизнената устойчивост; * проявява явни антисклеротични свойства, способства за разтварянето в организма на шлакови восъкоподобни субстанции (в частност, холестеринови плаки); *подобрява структурата на капилярите, микроциркулацията, храненето и дишането на клетките; *нормализира съсирването на кръвта, предотвратява образуването на тромби (хепариноподобен ефект); снема бронхо спазмите, отичане и възпаление на тъкани в белите дробове, (разрежда храчките, устранява нарушения на дренажната и защитната (в това число и имунологичните) функции на бронхитите, понижава нивото на интоксикация; *способства за разнасянето на белезите от рани и заместването им с еластична тъкан.
При прилагането на екстракт от личинки на восъчния молец, затруднение предизвиква отсъствието на критерия за въздействието върху организма на дадения екстракт. Обаче изследванията проведени с доброволци показаха, че използването на екстракт вътрешно или per rectum в свещички на 8 – 12 ден предизвиква излизане на храчки от белите дробове, значително подобрение на тяхната дренажна функция. Капилярите, затворени поради болест или старост, се отпушват и клетките на организма започват отново да получават достатъчно количество кислород и хранителни вещества, намирайки пълноценен живот.
Използването на свещички „Sir” от екстракт на восъчен молец преследва за цел разтварянето и отделянето от кръвоносните съдове на восъко подобни (холестеринови) субстанции, подобрение на състоянието на капилярите, микроциркулацията, дишането и храненето на клетките.
Да се поддържа организма в нормално състояние – значи да се съхрани необходимия баланс между свободните радикали и антиокислителните системи, ролята на които се изпълнява от антиоксидантите.
Когато в организма се образуват излишъци от свободни радикали, то възникналата патология се нарича „свободно радикална” Класически нейни примери се явяват токсичният хепатит, атеросклерозата, катарактата, захарния диабет, сърдечно – съдовата патология, в това число исхемичната болест на сърцето, и други заболявания.
Силен адаптогенен и антиоксидантен се явява екстрактът от зелен гръцки орех. В него са намерени витамините С, В1, В2, РР, каротин, хиноини, феноло-карбонови киселини, стероиди, дъбилни вещества и т.н.
Екстрактът от зелен гръцки орех – това е обезболяващо, противовъзпалително, скрепващо, свързващо, спиращо кръвта, дезинтоксикационно, хемостимулиращо средство. Той е предназначен за широко използване, притежава силни имунопротекторни свойства, способства за заздравяването на рани. Използва се в качеството на средство при остри и хронически възпалителни процеси. Екстрактът положително е доказал себе си при използването си в началния стадии на измененията (появяването на болки, уморяемост на долните крайници, гърчове, образуването и формирането на варикозни възли). Вече сформиралите се варикозни възли не изчезват безследно, но се предотвратява развитието на тромбофлебити и образуването на тромби.
Прилагането на екстракта довежда до намаляването на отока и напрежението на кожата, заздравяването на цепнатини и язви, способства за епитализацията на раните.
Употребяването на свещички „Геро” от екстракта от зелени гръцки орехи служи за защита на кръвоносните съдове на малкия таз, стомашната кухина и долните крайници, понижавайки нивото на повреждане на тъканите, ускорявайки процеса на тяхната регенерация.
Целебно действие на състоянието на кръвоносните съдове оказват такива препарати с екстракт от пчели, които защитават организма, регулират обменните процеси, стимулират и нормализират имунните реакции, повишават устойчивостта на организма към неблагоприятни външни въздействия. Известно е, че организма на пчелата включва в себе си жлези за изработването на маточно млечице, восък, отрова. От продуктите на тези жлези човек се възползва отдавна и успешно. Освен това, от умрелите пчели той е правил отвари и настойки за поддържането на здравето.
В хитиновото покритие на пчелите се намират хепарин и хепароиди (природни антикоагуланти на кръвта), способни да потискат възпалителните процеси, да стабилизират кръвното налягане, да оказват целебно действие на кръвоносната система, състоянието на кръвоносните съдове (в частност, при лечение на вариакозно разширение на вените, тромбофлебити и кръвоносните съдове на главния мозък). Затова и екстрактите от пчели успешно ги прилагат при простатитите и аденомите на простата, миомата на матката, възпаление на яйчниците, при астенични състояния, атеросклероза на съдовете, облитериращ ендартериит, нарушаване на микроциркулацията на кръвта в органите и тъканите на тялото, в периода на оздравяването след инфекциозните заболявания.
Пример. При лечение на миома на матката и прочие доброкачествени образувания назначават свещички с АСД-2, и курсът на лечение продължава с месеци. При назначаване заедно с АСД-2 на свещички “Apis” сроковете на оздравяване се съкращават 2 – 3 пъти. Миомата за 10 дни може да се намали 2 пъти. Това говори за възможностите на екстракта от пчели активно да влияе на сърдечно – съдовата система, като помага за придвижването на АСД-2 към мястото на поразяване (миома и т.н.).
Свещичките с екстракт от пчели „Apis” способстват за потушаване на възпалителните процеси, протичащи в кръвоносните съдове, като по този начин оказват лечебно въздействие на целия организъм.
Понастоящем ние предлагаме следната схема на лечение на простатит (или аденом на простатната жлеза).
1. Свещички прополисни с димексид използват като противовъзпалително, обезболяващо, регенеративно средство (по В.Ф.Оркин). 2. Свещички с АСД-2 като имуностимулиращи, противотуморно и антисептично средство. 3. Свещички с екстракт от пчели “Apis” като едно от основните средства, влияещи на нормалната работа на простата (по З.Лудянский), те регулират обменните процеси и потушават възпалителните процеси.
2. Свещички „Геро” (с екстракт от зелен, гръцки орех) в качеството на антиоксидант и адаптоген, който помага да се ликвидират последствията на болестта (неутрализацията на свободните радикали), повишаване на местния имунитет.
В резултат на комбинираното лечение на заболяванията на простатната жлеза ние получихме не лоши резултати („Пчеловодство” N9, 2008). Възможно е лечение в домашни условия, и при това отпада необходимостта от масаж на простатната жлеза.
На основата на практическото прилагане на учението на доктор А.С.Залманов (в дадения случай например с простатита) и използването на суппозитории „НокЧес”, „Apis”, “Sir”, “Геро” може да се направи извод, че след проведеното лечение е необходимо да се проведе работа свързана с възстановяването на функциите и структурата на съдовете в простатната жлеза.
Група доброволци (възрастни хора на възраст от 63 години и повече), които по – рано използваха за лечение само прополисни свещички с димексид и по – рядко с АСД-2 (по 3 – 4 курса на лечение в течение на година), се съгласи да използва нови неща.
Беше назначен курс на лечение: свещички “НокЧес”, “Apis” в течение на 20 дни 2 пъти на ден ректално за привеждане на стените на съдовете в нормално, работно състояние, намаляване на нивото на холестерина и калция в кръвта с последващо възстановяване на еластичността на съдовете. По – нататък бяха използвани “Sir” “Геро” в течение на 20 дни 2 пъти в ден ректално с цел „почистване” на вътрешната повърхност на стеничката с кръвоносни съдове от восъкообразни (холестеринови) субстанции, укрепване и защита на кръвоносните съдове от по – нататъшни патологични изменения.
Практиката показа, че след провеждането на тези курсове на „терапия на кръвоносните съдове”, прилагането на прополисните свещички с димексид и свещички с АСД-2 практически не се наложи. Възстановените и „пуснати в работа” кръвоносни съдове с помощта на организма изпълняваха своята функция.
Отчитайки изложеното, смятаме, че „терапията на кръвоносните съдове” със свещички може да се прилага не само в урологията, но и в гинекологията, онкологията, при лечение на заболявания на кръвоносните съдове както самостоятелно нетрадиционно лечение, така и в съчетание с назначаването на традиционни методи на терапия.

Източник: Сп. „Пчеловодство” 2009/10
Превел от руски: д-р инж. Иван Парашкевов, Плевен

 

 

Материалите подготви за сайта:

Иван Парашкевов

e-mail: ivanparst@dir.bg

 

         главна страница                   горе

 

 
 
СТАТИСТИКА
    

Copyright2007  Design by