Дата на обновяване:13.08.2010

   ПЧЕЛАР / ЕЛЕКТРОНЧИК-пробвай-сам.bg

     Страница за пчеларство, пчеларски и ел. разработки, представени като статии

Комютърът на пчелина | Нестандартни кошери | Пчеларски сайтове | Пчеларски инвентар | Размисли и идеи за пчеларството Физиотерапия, Апитерапия, Фитотерапия | Книги, Списания, РС, Интернет |  Пчеларски технологии |  Видове мед  | Пчеларски хумор

Сезонни и месечни задължения на пчеларя | Пчеларски статии на руски език | Малки Oбяви свързани с пчеларството

Информация, която е полезна за начинаещия пчелар | Използване на автомобила ... не само за предвижване - видеоклипове

 

 

 
Информация  от  ОБЛАСТЕН  ПЧЕЛАРСКИ  СЪЮЗ  - ПЛЕВЕН

 

 

Полезна и забавна информация за начинаещи с ел., радио и електронен характер, част от която с приложение и в пчеларството

- Електронни схеми, радиосхеми и устройства удобни за повторение от начинаещи;

- Снимки на фигурки изработени от електрически, разноцветни кабели. Други ел. снимки;

- Детски любителски набори - радиоконструктори за сглобяване на радиоприемници наричани играчки;

- Детекторни радиоприемници, техни модели;

- Сувенирни радиоприемници - играчки, някои от тях предназначени за ученици;

- Модулни набори - радиоконструктори от типа "Електронни кубчета" или "Мозайка" с които се работи без поялник и се захранват с батерии;

Информация за електрически и електронни компоненти и устройства, някои от които приложими и в пчеларството

- Токозахранващи устройства. Стабилизатори, преобразуватели, удвоители на напрежение;

- Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение;

- Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии;

- Релета за време. Процедурни часовници. Схеми с ИСх 555;

- Цветомузикални устройства. Светлинни ефекти;

- Схеми за регулиране и поддържане на температура;

- Измерване на топлинния режим на радиоелектронна апаратура. Електронни термометри;

- Мрежови трансформатори. Опростени методики за изчисляването им. Електрожен;

- Зарядни устройства за Ni-Cd акумулатори;

- Устройства за имитиране гласовете на животни и птици. Мелодични звънци;

- Уреди, пробници, индикатори, генератори, тестери, измервателни приставки за любителската лаборатория;

- Металотърсачи, включително такива за откриване на метални предмети и кабели;

- Схеми на устройства, приложими за и около автомобила;

- Схеми на устройства с приложение на оптрони;

- Измерване на относителна влажност. Прецизен влагорегулатор. Поддържане на влажността на въздуха;

- Регулатори и сигнализатори за ниво на течност;

- Регулатори на мощност и на обороти;

- Опростено изчисляване на повърхността на радиатори за полупроводникови елементи;

- Схеми за управление на стъпков двигател, включително четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със стъпков двигател;

- Мощни, широколентови, операционни усилватели. Логаритмичен и антилогаритмичен усилвател;

- Електронни реле - регулатори. Реле - регулатор за лек автомобил. Стенд за проверка на реле - регулатори;

- Променливотоков регулатор. Стабилизатор за променлив ток. Ферорезонансен стабилизатор;

- Електронни схеми и устройства приложими в медицината;

- Няколко светодиодни индикатора. Икономичен светодиод. Светодиодна стрелка;

Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F88, PIC16F628 ... Arduino и др.

Подобряване със свои ръце възпроизвеждането на звука в дома, офиса, автомобила - subwoofer и други варианти

Радиоелектронни сайтове | Електронни библиотеки

 

 Разработки     Главна (съдържание на статиите)                         
Собствено Търсене

 

 Свещички на основата на пчелни продукти в урологията
Сержантов Г.И.


През 1979 г на симпозиума по апитерапия в Будапеща д.м.н. проф. В.Ф. Оркин от СГМУ за пръв път е представил свещички на основата на прополис за лечение на простатит. От това време са преминали 30 години и възгледите за лечението на простатита, везикулита, аденомът на простатната жлеза с биологически активни вещества се измениха, но много схеми на лечение имат право на съществуване.
В разработването на нови схеми на лечение и използването и на практика приемаха участие клиничните лекари на г. Саратов: Д.А. Горчаков – лекар дермато-венеролог от висша категория; В.Ю. Юрлов – лекар–уролог от висша категория; А.Б. Медведев – лекар – уролог I категория, В.И. Устальков – лекар–терапевт от висша категория.
I СХЕМА (по В.Ф.Оркин, осъвършенствана). Лечението се състои от два – три 20 дневни курса като между тях се правят интервали от един или два месеца. Прополисните свещички (субпозитори) ги въвеждат в правото черво 2 пъти на ден. Едновременно се назначават мед с прополис, апилак, витамин Е. В резултат на проведения курс усещанията за болка бързо изчезват, общото състояние на пациента се подобрява, класическите анализи на урината и на кръвта и секретът на простатната жлеза влизат в нормата.
II СХЕМА. За лечението на остри и хронични простатити и (уретро-простати), усложнени с доброкачествен I и II степен (аденом на простатната жлеза), е предложена следната схема на лечение: на фона на комплексната терапия (с прилагането на антибактериални препарати и уросептици, специфични средства за простатата, съдо свиващи препарати и витаминотерапия) местно се провежда курс: 20 дни, по 1 свещичка “Прополис Д” 2 пъти на ден.
Свещичките “Прополис Д” съдържат димексид, който представлява нискомолекулярно вещество, което притежава способността да разтваря болшинството химически съединения. При това димексидът повишава и възстановява чувствителността на микробната флора към антибиотиците.
Ефективността от лечението със свещички „Прополис Д” в сравнение с използването на свещички с прополисен екстракт (по В.Ф. Оркин) е значителна: съкращават се сроковете за лечение, по – бързо се достига терапевтическия ефект и се възстановява функцията на простатната жлеза.
III СХЕМА. В урологичната практика в настоящо време има много обръщания към нас по повод на нови образувания (тумори), затова на пациентите често назначават изследване за простатселективни анти тела (ПСА) по онко маркер.
В нормата ПСА от 0 до 4,0 нг/мл; от 4,0 до 10 нг/мл – това са остри и хронични възпалителни процеси, протичащи в простатната жлеза; повече от 10,0 нг/мл – вероятност от преобразуване на клетките на простатната жлеза в туморно образуване.
Ориентирайки се на показателя ПСА, лекарите назначават лечение с употребата на свещички, които съдържат АСД-2 фракция. АСД-2 е антисептик – стимулатор на Дорогов, който се явява продукт на сухо брашно от месо и кости. Препаратът се отнася към групата на биологически активните вещества. Свещичките с АСД-2 притежават имуно коригиращо, противо туморно, противо вирусно, противо гъбично действие.
На болния се назначава следният курс на лечение: таблетки простамол и артезин, масаж на простата, ежедневно свещички „Прополис Д” и свещички с АСД-2 ректално; курс на лечение 30 дни.
След лечебния курс в болните се забелязват положителни резултати: * никтурия (нощното уриниране се намалява от 3 – 4 пъти за нощ до 1 път. * В течение на целия ден се намали честотата на уринирането няколко пъти, изчезват острите болки при изпразване на пикочния мехур. * Усилва се отделянето на урина (урината се отделя с добра струя). * Отбелязва се увеличаване на продължителността на ремисията 2 пъти, то ест 3 – 4 години.
IV СХЕМА. Практиката показва, че болшинството мъже предпочитат да решават своите урологични проблеми свързани с простатата (простатит, аденом на простата) в домашни условия, т.е. без такива манипулации, като масаж на простатата и физиопроцедури. Затова дадената схема на лечение се назначава от семейния лекар за домашни условия.
Лечението на простатита се извършва в две действия:
* Подготвителен 20 – дневен лечебен курс със свещички „Прополис – Д” и свещички със метронидозол ректално. Метронидозолът притежава широк спектър на въздействие по отношение на анаеробните микроорганизми, потиска развитието на едниклетъчните. Метронидозол в свещички бързо се всмуква, прониквайки в тъканите (семенната течност, вагинален секрет и т.н.).
* В течение на 30 дни на лечение със свещичките „APIS”. Тях ги приготвят от пчелен подмор и ги прилагат за лечение на простатит, аденом на простатната жлеза. Те очистват организма, регулират обменните процеси, стимулират и нормализират имунните реакции, повишават устойчивостта на организма към неблагоприятни външни въздействия. Тяхното използване довежда до намаляване на размера на простатната жлеза, намаляване на натискането на пикочния канал, съкращаване и възстановяване на уринирането. При лечение на аденома на простатната жлеза към гореуказания курс на лечение допълнително се назначава 30 – дневен курс с прилагане на свещичките АСД-2.
Болните отбелязват, че към края на подготвителния курс на лечение, изчезват болките и усещането за тежест в областта на правото черво, повишават се потенцията и либидото. Основното лечение със свещички „APIS” и свещичките с АСД-2 качествено подобряваше състоянието на здравето на болния и закрепваше достигнатия успех в терапията на заболяването.
Болните, които са получили горе приведено комплексно лечение, редовно се обръщат за курс повторна терапия със свещички „Прополис Д”, „АPIS” и АСД-2, тъй като ясно се проследява тяхното положително действие.
Свещички на основата на биологически активните вещества (прополис, пчелен подмор, АСД-2) са ефективни за лечение на мъже от каквато и да е възраст. Те са удобни за употреба. Всяка свещичка съдържа удачно подбрана доза. Начинът на въвеждането и не влияе на защитната функция на черния дроб и на стомаха. Свещичките може да се прилагат и в домашни условия. Те са ефективни за лечение на простатита и на аденома на простатната жлеза.

Източник: Сп. „Пчеловодство” 2008/9
Превел от руски: д-р инж. Иван Парашкевов, Плевен


 

Материалите подготви за сайта:

Иван Парашкевов

e-mail: ivanparst@dir.bg

 

         главна страница                   горе

 

 
СТАТИСТИКА
    

Copyright2007  Design by