Дата на обновяване:21.05.2010

   ПЧЕЛАР / ЕЛЕКТРОНЧИК-пробвай-сам.bg

     Страница за пчеларство, пчеларски и ел.  разработки, представени като статии

Комютърът на пчелина | Нестандартни кошери | Пчеларски сайтове | Пчеларски инвентар | Размисли и идеи за пчеларството Физиотерапия, Апитерапия, Фитотерапия | Книги, Списания, РС, Интернет |  Пчеларски технологии |  Видове мед  | Пчеларски хумор

Сезонни и месечни задължения на пчеларя | Пчеларски статии на руски език | Малки Oбяви свързани с пчеларството

Информация, която е полезна за начинаещия пчелар | Използване на автомобила ... не само за предвижване - видеоклипове

 

 

 
Информация  от  ОБЛАСТЕН  ПЧЕЛАРСКИ  СЪЮЗ  - ПЛЕВЕН

 

 

Полезна и забавна информация за начинаещи с ел., радио и електронен характер, част от която с приложение и в пчеларството

- Електронни схеми, радиосхеми и устройства удобни за повторение от начинаещи;

- Снимки на фигурки изработени от електрически, разноцветни кабели. Други ел. снимки;

- Детски любителски набори - радиоконструктори за сглобяване на радиоприемници наричани играчки;

- Детекторни радиоприемници, техни модели;

- Сувенирни радиоприемници - играчки, някои от тях предназначени за ученици;

- Модулни набори - радиоконструктори от типа "Електронни кубчета" или "Мозайка" с които се работи без поялник и се захранват с батерии;

Информация за електрически и електронни компоненти и устройства, някои от които приложими и в пчеларството

- Токозахранващи устройства. Стабилизатори, преобразуватели, удвоители на напрежение;

- Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение;

- Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии;

- Релета за време. Процедурни часовници. Схеми с ИСх 555;

- Цветомузикални устройства. Светлинни ефекти;

- Схеми за регулиране и поддържане на температура;

- Измерване на топлинния режим на радиоелектронна апаратура. Електронни термометри;

- Мрежови трансформатори. Опростени методики за изчисляването им. Електрожен;

- Зарядни устройства за Ni-Cd акумулатори;

- Устройства за имитиране гласовете на животни и птици. Мелодични звънци;

- Уреди, пробници, индикатори, генератори, тестери, измервателни приставки за любителската лаборатория;

- Металотърсачи, включително такива за откриване на метални предмети и кабели;

- Схеми на устройства, приложими за и около автомобила;

- Схеми на устройства с приложение на оптрони;

- Измерване на относителна влажност. Прецизен влагорегулатор. Поддържане на влажността на въздуха;

- Регулатори и сигнализатори за ниво на течност;

- Регулатори на мощност и на обороти;

- Опростено изчисляване на повърхността на радиатори за полупроводникови елементи;

- Схеми за управление на стъпков двигател, включително четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със стъпков двигател;

- Мощни, широколентови, операционни усилватели. Логаритмичен и антилогаритмичен усилвател;

- Електронни реле - регулатори. Реле - регулатор за лек автомобил. Стенд за проверка на реле - регулатори;

- Променливотоков регулатор. Стабилизатор за променлив ток. Ферорезонансен стабилизатор;

- Електронни схеми и устройства приложими в медицината;

- Няколко светодиодни индикатора. Икономичен светодиод. Светодиодна стрелка;

Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F88, PIC16F628 ... Arduino и др.

Подобряване със свои ръце възпроизвеждането на звука в дома, офиса, автомобила - subwoofer и други варианти

Радиоелектронни сайтове | Електронни библиотеки

 

 Разработки     Главна (съдържание на статиите)                         
Собствено Търсене

 

 Сензорите (очи, уши, нос, език, кожа) трябва да бъдат хранени
Рузанкина Т. апитерапевт на поликлиника


Известно е, че медът съдържа микроелементи, които са необходими на организма (не по – малко от 25), и те прекрасно се усвояват. Българският учен – апитерапевт Стоймир Младенов е установил, че за възрастния човек дневната доза мед е равна на физиологическата: 5 супени лъжици на ден, всяка от които се разтваря в чаша топла вода. За съжаление, дадената препоръка не винаги подобрява състоянието на малките сензори, то ест очи, уши, нос, език, кожа … Работата е там, че 85% от постъпилата в организма медена вода я взима мозъка (за него медената вода е идеална храна, и той своето ще си го вземе на първо място; 5 – 10% ще вземе и сърцето (за него това също е идеална храна), и тогава след като сме си вземали необходимото, когато ни правят ЕКГ ние никога няма да видим заключението: дистрофични изменения на миокарда (срамно е в наше време да се пропуска и да не бъде нахранено сърцето!) и белите дробове (на тях им е нужна структурирана вода, главното е да не изсъхнат алвеолите, които постоянно контактуват с въздуха). Медът прави структурираната вода и за това му благодарим още веднъж! И така, 90 – 95% от медовата вода ще я вземат гигантите - управители: мозък, сърце, бели дробове. Съвсем малко ще вземе стомаха: поне малко ферменти, които да помогнат в преработването на храната. А има и още един гигант – гръбначният стълб, който включва костна тъкан, междугръбначни хрущяли (които изсъхват и се сплескват), а по – нататък ставите – те вземат също много малко. Мускулите ще поискат също за да могат да държат могъщият (ствол) на гръбначния стълб, за да могат ставите да се движат.
И да се върнем при сензорите с въпроса: Какво остава за тях? А, нищо не им остава!
Сензорите трябва да бъдат хранени отделно. Така, в 1996 г. в „Медицински вестник” беше публикувана схемата на лечение на очите с току що приготвена медена вода. Беше напечатан и списък от очни болести, които се лекуват от меда.
Препоръчва се: мед, разреждане 1:4, да се приемат по 2 капки сутрин и вечер, курсът на лечение е 3 дни; при разреждане 1:3 – по 2 капки 2 – 3 пъти на ден, курс 3-5-6-10 дни; разреждане 1:2 – по 2 капки 2-3-4 пъти на ден, курс 3-5-8-10 дни; разреждане 1:1 – по две капки 2-3-4-5 пъти на ден, курс на лечение 1,5 месеца. В течение на годината може да се проведат 2-3-4 курса, тъй като медът е храна, а ние като, че ли „храним” очите (може сутрин и вечер).
Подобрява се кръвообращението в областта на очите, нормализира се обмена на веществата в организма, ефективно се защитава мозъка и очите от спазми. Стимулира се възстановяването на нарушените функции, намалява се изморяемостта на очите.
Нос, обоняние. Уви, достатъчно често него – обонянието го няма. Помня един от моите първи пациенти: лекувах неговия хронически бронхит и го обучавах да си маже носа отвън (показвах му и точките БАТ) със смес от масло с прополис. Преминаха 3 - 4 дни. Дойде синът на болния за да го прибере в къщи след процедурите с които беше лекуван. Държеше пакет в ръцете си. „Болният” попита: „Защо си купил от този вид сапун?” Синът беше безкрайно учуден, че обонянието се беше върнало при баща му. „Ти сега усещаш вида на сапуна, а 15 години преди това никакви миризми не можеше да усетиш!”.
Лекарството от масло и прополис възстановява обонянието (трябва да добавя, че по мое предписание пациентът ми също го пиеше, за да си лекува бронхита).
Уши, слух. Колкото често срещам диагнозата: невросензорно трудно чуване, виждам пациента, който с напрягане се опитва да чуе нещо. Лекарството от масло с прополис: намазваме ушите, в това число и вътре в тях: може с кутрето, може със специална пръчица, и около ушите – сутрин и вечер. Курсът на лечение не по – малко от 1,5 месеца, прекъсване 1 месец, а може и без прекъсване. За една година трябва да се проведат три курса на лечение по 1,5 месеца. И може, ако пациентът не приема алкохол, в това число и лекарства, които съдържат алкохол, да се маже с крем, който съдържа пчелна отрова (апизартрон – продава се в аптеките) 1 – 2 пъти в седмицата курс на лечение, като се редува с прополис. При курса на лечение с пчелна отрова е задължително да се приема и мед вътрешно – да се пие меда не по – малко от 1 чаена лъжичка в ден в течение на една година. Следва да се помни, че, ако някой е започнал да употребява пчелна отрова, а тя много добре възстановява слуха, то нито капка алкохол, тъй като пчелната отрова се разрушава даже от няколко капки корвалол. Някои пият корвалол за да заспят. Пийте мед за да заспите, а не лекарство, което е на спиртна основа! Медът се явява най – доброто сънотворно: смучете 1 чаена лъжичка мед преди сън, без да пиете вода, и ще усетите, че за заспиване корвалол не ви е нужен!
Осезание. Изтръпват ви пръстите на ръцете, особено по време на сън! Трудно ви е да вземете игла в ръцете си! Колко често слушам оплаквания свързани със шийно – гръдната част свързана с гръбначния стълб. На пациента му е трудно да си вдигне ръката за да се среше.
Методът на „прополизацията с пръсти” на професор Э.Ф. Лудянский за лечение на гръбначния стълб при нарушаване на стойката на учениците с помощта на пчелните продукти при едновременното приемане на апифитотонус дава възможност да се възстановява гръбначния стълб, неговата структура, мускули, връзки, и диагнозата: нарушението на стойката на ученика – след курс на лечение (2 – 3 седмици) може да бъде снета.
Какво е това гръбначен стълб? Кости една върху друга, прослойка – междугръбначен хрущял, всичко това е скрепено от кратки междугръбначни мускули – най – дълбокият слой. Като апитерапевт мога да назова лекарството от масло и прополис - силно средство, при употребата на което практически не е необходимо да се стиска, натиска, а просто да се смазва, да се поглажда, снемаме спазми на мускулите, на съдовете, възстановяваме кръвообращението, микроциркулацията, снемане и на възпаление.
Маслото с прополис прониква дълбоко, във всички слоеве на мускулите, и провежда рехабилитационно, възстановително лечение. Обикновен масаж в дадения случай не е необходим. От всеки прешлен излизат нерви и съдове, които отговарят за определена област на тялото на човека. Нервите са в кръг. Понякога идва пациентка и казва, като ми показва на гръдния кош и отзад на моя гръбначния стълб: „На мен ми поставете пчела тук и тук!” Ето толкова е досаден гръдния отдел на гръбначния стълб, че пациентите често мислят, че тях ги боли сърцето. На практика трябва да се помогне на гръдния отдел на гръбначния стълб, за да престане да прищипва, тъй като по нерва болката преминава на гърдите. Ако пациентката започне да смазва с прополис гръбначния стълб и гърдите, то би могла да снеме тази болка.
Може да се смазва гръбначния стълб с крем от глина и прополис (виж. сп. „Пчеловодство” за 2005 г. в статиите „Глина в ръцете на Апитерапевта”, в които са дадени рецепти за приготвянето на крема).
И така сензорите (очи, уши, нос, език, кожа) трябва да бъдат хранени!

Източник: сп. „Пеловодство”
Превел от руски: д-р инж. Иван Парашкевов, Плевен

 

Материалите подготви за сайта:

Иван Парашкевов

e-mail: ivanparst@dir.bg

 

         главна страница                   горе

 

 
СТАТИСТИКА
    

Copyright2007  Design by