Дата на обновяване:07.05.2010

   ПЧЕЛАР / ЕЛЕКТРОНЧИК-пробвай-сам.bg

     Страница за пчеларство, пчеларски и ел. разработки, представени като статии

Комютърът на пчелина | Нестандартни кошери | Пчеларски сайтове | Пчеларски инвентар | Размисли и идеи за пчеларството Физиотерапия, Апитерапия, Фитотерапия | Книги, Списания, РС, Интернет |  Пчеларски технологии |  Видове мед  | Пчеларски хумор

Сезонни и месечни задължения на пчеларя | Пчеларски статии на руски език | Малки Oбяви свързани с пчеларството

Информация, която е полезна за начинаещия пчелар | Използване на автомобила ... не само за предвижване - видеоклипове

 

 

 
Информация  от  ОБЛАСТЕН  ПЧЕЛАРСКИ  СЪЮЗ  - ПЛЕВЕН

 

 

Полезна и забавна информация за начинаещи с ел., радио и електронен характер, част от която с приложение и в пчеларството

- Електронни схеми, радиосхеми и устройства удобни за повторение от начинаещи;

- Снимки на фигурки изработени от електрически, разноцветни кабели. Други ел. снимки;

- Детски любителски набори - радиоконструктори за сглобяване на радиоприемници наричани играчки;

- Детекторни радиоприемници, техни модели;

- Сувенирни радиоприемници - играчки, някои от тях предназначени за ученици;

- Модулни набори - радиоконструктори от типа "Електронни кубчета" или "Мозайка" с които се работи без поялник и се захранват с батерии;

Информация за електрически и електронни компоненти и устройства, някои от които приложими и в пчеларството

- Токозахранващи устройства. Стабилизатори, преобразуватели, удвоители на напрежение;

- Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение;

- Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии;

- Релета за време. Процедурни часовници. Схеми с ИСх 555;

- Цветомузикални устройства. Светлинни ефекти;

- Схеми за регулиране и поддържане на температура;

- Измерване на топлинния режим на радиоелектронна апаратура. Електронни термометри;

- Мрежови трансформатори. Опростени методики за изчисляването им. Електрожен;

- Зарядни устройства за Ni-Cd акумулатори;

- Устройства за имитиране гласовете на животни и птици. Мелодични звънци;

- Уреди, пробници, индикатори, генератори, тестери, измервателни приставки за любителската лаборатория;

- Металотърсачи, включително такива за откриване на метални предмети и кабели;

- Схеми на устройства, приложими за и около автомобила;

- Схеми на устройства с приложение на оптрони;

- Измерване на относителна влажност. Прецизен влагорегулатор. Поддържане на влажността на въздуха;

- Регулатори и сигнализатори за ниво на течност;

- Регулатори на мощност и на обороти;

- Опростено изчисляване на повърхността на радиатори за полупроводникови елементи;

- Схеми за управление на стъпков двигател, включително четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със стъпков двигател;

- Мощни, широколентови, операционни усилватели. Логаритмичен и антилогаритмичен усилвател;

- Електронни реле - регулатори. Реле - регулатор за лек автомобил. Стенд за проверка на реле - регулатори;

- Променливотоков регулатор. Стабилизатор за променлив ток. Ферорезонансен стабилизатор;

- Електронни схеми и устройства приложими в медицината;

- Няколко светодиодни индикатора. Икономичен светодиод. Светодиодна стрелка;

Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F88, PIC16F628 ... Arduino и др.

Подобряване със свои ръце възпроизвеждането на звука в дома, офиса, автомобила - subwoofer и други варианти

Радиоелектронни сайтове | Електронни библиотеки

 

 Разработки     Главна (съдържание на статиите)                         
Собствено Търсене

 

 Медовата вода – бастион на здравето
Баринова Л.Н. апитерапевт


Медът работи в целия наш организъм, и да се започва каквато и да е програма за излекуване трябва с медова вода. Главната и цел е да възстанови работата на всяка клетка, на всеки орган или система по пътя на нормализацията на техните функции.
Медът – това е коректор на храненето. За да запазим своето здраве, на нас ни е необходимо да се храним качествено и един от компонентите на такова хранене се явява течността. Човек 80% се състои от вода, еластичността на клетките се поддържа от водата, всички обменни процеси протичат само в разтвори. Без вода човек може да живее само три дни, след това настъпват необратими процеси в организма. Обезводняването довежда до това, че течността започва да се извлича от клетките, те се сбръчкват и остаряват. И така водата – това е първия от източниците за храна. Като норма, ние трябва на ден да изпиваме по 2,5 л не преварена структурирана вода. Основният и обем трябва да бъде употребен от 5 ч сутринта до 19 ч вечерта, след което може да се пие не повече от 0,3 л. Много е полезно да се пие наведнъж по чаша медова вода (сутрин, на обед и вечер) 30 минути преди ядене. Сутринта такава вода ще тонизира организма, а вечер ще го отпуска. Медовата вода (една чаена лъжичка мед на чаша вода) е идентична по състава на плазмата на кръвта и прави чудеса в нашия организъм. От изпитата за през нощта чаша медова вода никога няма да има подувания, тъй като след обработката и с мед се образува структурирана вода, а тя в свой ред, разтоварва бъбреците. Обръщам внимание, че трябва да се използва не преварена медова вода.
Ефективността на медовата вода, изпита наведнъж, се заключава в нормализацията на процесите на преработване на храната, в ликвидация на стреса, във възстановяването на енергетичното поле, центърът на което се намира в областта на дванадесетопръстника. От чистотата на последния зависи нашата имунна система. Каквито и да са паразити, които обитават в стомашно – чревния тракт (глисти, едноклетъчни организми и т.н.) под действието на меда престават да се размножават. Медовата вода притежава антибактериален, противовирусен, противогъбичен, противоглистен ефект. Всички пречислени паразити не обичат 30%- я разтвор на меда. Те прекратяват своето съществуване още от 1 чаена лъжичка мед, разтворена в чаша не преварена вода. Медовата вода никого не убива, тя привежда в нормата състоянието на конкретния орган, система или група клетки, и по този начин тези процеси, които не трябва да протичат - изчезват, и тези паразити, които там не трябва да бъдат, вече ги няма.
Медовата вода способства за нормализирането на работата на дебелото черво – това е очистването на червата от натрупвания, разтваряне на екскрементни камъни, възстановяване на микрофлората. При нейното употребяване преминават детските енурези, тъй като медът е хигроскопичен, обича да изсмуква водата., като по естествен начин разтоварва бъбреците, затова пикочния мехур през нощта си почива. Ако в медовата вода се добави прополис, то ще се снема и възпаление, ако се добави и прашец – ще се усилват процесите на преработване на храната, ако се добавя маточно млечице – ще се възстановят клетките на черния дроб с рекордна скорост. Ето такова удивително, забележително действие на всяка клетка от нашия организъм оказва медовата вода.
Има свято правило: преди да поставите нещо в устата си, пийнете вода. Това засяга и пчелните, и каквито и да са други хранителни продукти. В човека центровете на глада и на жаждата се намират един до друг, затова хората често бъркат техните сигнали, не ги различават. Който иска да си намали теглото - ако ви се иска да ядете, изпийте чаша вода и след половин час разберете, вие искате ли да ядете. Друг начин за намаляване на теглото – за сметка на използването на вода, която се явява в този случай транспорт за извеждането на шлаковете от мастната клетка. За целта се използва циркадния цикъл, т.е активността на органите в зависимост от времето на денонощието. От 5 до 7 ч сутринта е активно дебелото черво. Ако даже вие ставате в 8 – 10 - 11 часа, то все едно се събуждате от 5 до 7, просто ние това не го помним.
Ако поставите около кревата чаша с вода от 5 до 7ч и я изпиете, то изхвърлянето на шлаковете ще стане през дебелото черво, а не през белите дробове или чрез бъбреците.(те имат друго време на биоритми). С този метод ние влияем на алергичните пристъпи, на астматичния статус. По – нататък от 7 до 9 работи стомаха, а от 9 до 11 ч – подстомашната (панкреатичната) жлеза. Ние знаем, че всички ферменти се активират само във вода и всички обменни процеси протичат само в разтворен вид, тогава с този ежедневен прием ние ще активираме ферменти, а те ще очистват от шлакове и токсини винаги на празен стомах. И така, ако до 11 ч сутринта се изпият 1,5 л не преварена, структурирана вода, никога няма да имате проблеми с теглото, защото за сметка на активацията на работата на стомаха и на подстомашната жлеза ще се раздробяват всички мастни запаси.
От всичко казано следва, че за достигането на желания резултат от употребата на медовата вода, тя трябва да се пие не по – малко от 6 месеца, но ако искате да бъдете здрави, то редовно я пийте, тъй като това е един от бастионите на нашето драгоценно здраве.

Източник: Сп. „Пчеловодство” 2008/5
Превел от руски: д-р инж. Иван Парашкевов, Плевен


 

Материалите подготви за сайта:

Иван Парашкевов

e-mail: ivanparst@dir.bg

 

         главна страница                   горе

 

 
СТАТИСТИКА
    

Copyright2007  Design by