Дата на обновяване:25.10.2013

   ПЧЕЛАР / ЕЛЕКТРОНЧИК-пробвай-сам.bg

     Страница за пчеларство, пчеларски и ел.  разработки, представени като статии

Комютърът на пчелина | Нестандартни кошери | Пчеларски сайтове | Пчеларски инвентар | Размисли и идеи за пчеларството Физиотерапия, Апитерапия, Фитотерапия | Книги, Списания, РС, Интернет |  Пчеларски технологии |  Видове мед  | Пчеларски хумор

Сезонни и месечни задължения на пчеларя | Пчеларски статии на руски език | Малки Oбяви свързани с пчеларството

Информация, която е полезна за начинаещия пчелар | Използване на автомобила ... не само за предвижване - видеоклипове
Информация  от  ОБЛАСТЕН  ПЧЕЛАРСКИ  СЪЮЗ  - ПЛЕВЕН

 

Полезна и забавна информация за начинаещи с ел., радио и електронен характер, част от която с приложение и в пчеларството

- Електронни схеми, радиосхеми и устройства удобни за повторение от начинаещи;

- Снимки на фигурки изработени от електрически, разноцветни кабели. Други ел. снимки;

- Детски любителски набори - радиоконструктори за сглобяване на радиоприемници наричани играчки;

- Детекторни радиоприемници, техни модели;

- Сувенирни радиоприемници - играчки, някои от тях предназначени за ученици;

- Модулни набори - радиоконструктори от типа "Електронни кубчета" или "Мозайка" с които се работи без поялник и се захранват с батерии;

Информация за електрически и електронни компоненти и устройства, някои от които приложими и в пчеларството

- Токозахранващи устройства. Стабилизатори, преобразуватели, удвоители на напрежение;

- Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение;

- Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии;

- Релета за време. Процедурни часовници. Схеми с ИСх 555;

- Цветомузикални устройства. Светлинни ефекти;

- Схеми за регулиране и поддържане на температура;

- Измерване на топлинния режим на радиоелектронна апаратура. Електронни термометри;

- Мрежови трансформатори. Опростени методики за изчисляването им. Електрожен;

- Зарядни устройства за Ni-Cd акумулатори;

- Устройства за имитиране гласовете на животни и птици. Мелодични звънци;

- Уреди, пробници, индикатори, генератори, тестери, измервателни приставки за любителската лаборатория;

- Металотърсачи, включително такива за откриване на метални предмети и кабели;

- Схеми на устройства, приложими за и около автомобила;

- Схеми на устройства с приложение на оптрони;

- Измерване на относителна влажност. Прецизен влагорегулатор. Поддържане на влажността на въздуха;

- Регулатори и сигнализатори за ниво на течност;

- Регулатори на мощност и на обороти;

- Опростено изчисляване на повърхността на радиатори за полупроводникови елементи;

- Схеми за управление на стъпков двигател, включително четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със стъпков двигател;

- Мощни, широколентови, операционни усилватели. Логаритмичен и антилогаритмичен усилвател;

- Електронни реле - регулатори. Реле - регулатор за лек автомобил. Стенд за проверка на реле - регулатори;

- Променливотоков регулатор. Стабилизатор за променлив ток. Ферорезонансен стабилизатор;

- Електронни схеми и устройства приложими в медицината;

- Няколко светодиодни индикатора. Икономичен светодиод. Светодиодна стрелка;

Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F88, PIC16F628 ... Arduino и др.

Подобряване със свои ръце възпроизвеждането на звука в дома, офиса, автомобила - subwoofer и други варианти

Радиоелектронни сайтове | Електронни библиотеки

 Разработки     Главна (съдържание на статиите)                         
Собствено Търсене

 

 Схеми за управление на стъпков двигател включително и четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със  стъпков двигател.        Раздел

 

Статия 115_11: Устройство за превключване на пет термодатчика към общ термометър, Тиристорен регулатор на обороти, мощност и яркост на светене, Електронен терморегулатор, Тиристорни релета за време, Схема за управление на стъпков двигател, Автоматично изключване с реле за време, Управление на четирифазов стъпков електродвигател, Включване на асинхронни двигатели, Включване на асинхронен двигател в еднофазна мрежа, Пропорционално телеуправление - изпълнителни механизми, Изпълнителни схеми за управление на пренавиващия електродвигател в лентодвижещите механизми за касетни магнетофони с електронно управление, Импулсен регулатор на скоростта на въртене на постояннотоков електродвигател с ИСх 555, Блок за фиксирана настройка с цифрова индикация.

 

611/25.10.13 В разделите "Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F628, ... , Arduino и др." и "Схеми за управление на стъпкпв двигател ... Енкодер/Валкодер и др." е публикуван материал "Простой тестер униполярных шаговых двигателей на ATtiny2313 и ULN2004 ( Тестер с проста конструкция за униполярни стъпкови двигатели реализиран с ATtiny2313 и ULN2004)". (нова).

605/04.10.13 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател ..." е публикуван материал "Управление движением и позиционированием шагового двигателя с применением программного обеспечения ZETView (Управление на движението и позиционирането на стъпков двигател с прилагането на  програмно осигуряване ZETView)". (нова).

419/23.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Преобразователь сигналов для механического энкодера (Преобразовател на сигналите за механичен енкодера)" с автор Ермаков Алексей.(нова).

418/23.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Валкодер из мышки (Валкодер от компютърна мишка)". (нова).

417/23.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Валкодер из оптической мышки (Валкодер/Енкодер от оптична мишка)" с автор Александр UR5FJZ. (нова).

416/23.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Что есть валкодер...Программный валкодер  (Какво е това валкодер/енкодер...Програмен валкодер/енкодер) Как опросить валкодер?" с автор Александр. (нова).

415/23.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Конструируем валкодер (Конструируираме валкодер/енкодер)". (нова).

408/09.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Мини станок для сверления печатных плат (двигатель шаговый на 24в, двигатель постоянного тока на 24в и др. из принтера Canon IP1000 (i250/255, i350/355 аналогичные) Мини станок за пробиване на печатни платки (двигател стъпков за 24в, двигател за постоянен ток за 24в и др. от принтер Canon IP1000 (i250/255, i350/355 аналогични)".  (нова).

407/09.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Кошачий лоток  (Шаговый двигатель - униполярный ЕМ-201) (Устройство за разклащане на вана с разтвор за разяждане на печатни платки с униполярния стъпков двигател - ЕМ-201)" с автор Евгений Ильин. (нова).

403/02.03.12  В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "STEP/DIR контроллер 3-х шаговых двигателей на микроконтроллере (для станка ЧПУ)(STEP/DIR контролер за 3 стъпкови двигатели с микроконтролер (за станок с ЦПУ)) с автор Ярослав  Холявко. (нова).

402/02.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Управление движением: эволюция шаговых двигателей (Управление на движението: еволюция на стъпковите  двигатели)". (нова).

401/02.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Плата управления шаговым двигателем (Платка за управление на стъпков  двигател)" с автор Mr. Moss. (нова).

400/02.03.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Энкодер из шагового двигателя (Енкодер от стъпков двигател)" с автор
Александр Кленин
".
(нова).

398/24.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Драйвер биполярных шаговых двигателей (Драйвер за биполярни стъпкови двигатели)". (нова).

397/24.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Новые драйверы шаговых двигателей - AMIS-30532 и AMIS-30542 (Нови драйвери за стъпкови двигатели - AMIS-30532 и AMIS-30542)" с автор Константин Староверов. (нова).

396/24.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Валкодер из двигателя (Валкодер /Енкодер/ от стъпков двигател)". (нова).

395/24.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Управление шаговым двигателем (Управление на стъпков двигател)". (нова).

391/17.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Управление шаговым двигателем через USB (Управление на стъпков двигател чрез USB)". (нова).

390/17.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Микросхемы для управления двигателями малой мощности (Микросхеми за управление на двигатели с малка мощност включително и стъпкови)
Freescale » MPC17510, MPC17511, MPC17517, MPC17533, MPC17531, MPC17529, MPC17550, MPC17559
" с автор Роман Поташов.
(нова).

388/17.02.12  В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "От микрокомпьютера к приводу - интегрированные решения для приводов шаговых двигателей (От микрокомпьютера към предавката (трансмисията, задвижването) - интегрирани решения за предавки на  стъпкови двигатели)". (нова).

387/17.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Интегральные решения ON Semiconductor для управления шаговыми двигателями(Интегральни решения на ON Semiconductor за управление на стъпкови  двигатели)" с автор Константин Староверов. (нова).

385/10.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Простой в изготовлении контроллер шагового двигателя из старых деталей (Прост за изработване контролер за стъпков двигател от стари детайли)". (нова).

381/17.02.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател" е публикуван материал "Контроллер шагового двигателя для робота (Контролер за стъпков двигател за робот)" с автор Albert La. (нова).

377/20.01.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Самодельный станок с ЧПУ (Саморъчно направен станок с ЦПУ със стъпкови двигатели)" с автор Р. Ветров. (нова).

376/13.01.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Необычные "профессии" микросхем для часов K176ИЕ5, K176ИЕ12, K176ИЕ18 (Необикновени "профессии"за управление на стъпкови двигатели - на интегралните схеми за часовници K176ИЕ5, K176ИЕ12, K176ИЕ18)" с автор Д. Лукьянов.

375/13.01.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател..." е публикуван материал "Простая схема обеспечивает равномерное управление шаговым двигателем (Проста схема обеспечава равномерно управление на стъпков двигател".

374/13.01.12 В раздела "Схеми за управление на стъпков двигател ..." е публикуван материал "Шаговый двигатель, управляемый устройством на ПЛИС (Стъпков двигател, управляван от устройство реализирано с Програмируема Логическа Интегрална Схема)" с автор В. Вычужанин г. Одеса.

304/29.07.11 В раздела "Информация за електрически и електронни компоненти и устройства" е публикуван материал "Подключение энкодера к микроконтроллеру PIC18F2550" (Включване на енкодер към PIC18F2550) (нова).

 

Encoder Design 1.2
Категория: Софт для радиолюбителя
Вот волшебная программа, которую прислал Гунтис.(сайт: datagor.ru раздел mikrokontrollers)
Она позволяет разрабатывать чертежи валкодеров (они же энкодеры) в соответствии с нужными параметрами.

 

Материалите подготви за сайта:

Иван Парашкевов

e-mail: ivanparst@dir.bg

 

         главна страница                   горе

 

 
 
СТАТИСТИКА
    

Copyright2007  Design by