Дата на обновяване:14.09.2015

   ПЧЕЛАР / ЕЛЕКТРОНЧИК-пробвай-сам.bg

     Страница за пчеларство, пчеларски и ел.  разработки, представени като статии

Комютърът на пчелина | Нестандартни кошери | Пчеларски сайтове | Пчеларски инвентар | Размисли и идеи за пчеларството Физиотерапия, Апитерапия, Фитотерапия | Книги, Списания, РС, Интернет |  Пчеларски технологии |  Видове мед  | Пчеларски хумор

Сезонни и месечни задължения на пчеларя | Пчеларски статии на руски език | Малки Oбяви свързани с пчеларството

Информация, която е полезна за начинаещия пчелар | Използване на автомобила ... не само за предвижване - видеоклипове
Информация  от  ОБЛАСТЕН  ПЧЕЛАРСКИ  СЪЮЗ  - ПЛЕВЕН

 

Полезна и забавна информация за начинаещи с ел., радио и електронен характер, част от която с приложение и в пчеларството

- Електронни схеми, радиосхеми и устройства удобни за повторение от начинаещи;

- Снимки на фигурки изработени от електрически, разноцветни кабели. Други ел. снимки;

- Детски любителски набори - радиоконструктори за сглобяване на радиоприемници наричани играчки;

- Детекторни радиоприемници, техни модели;

- Сувенирни радиоприемници - играчки, някои от тях предназначени за ученици;

- Модулни набори - радиоконструктори от типа "Електронни кубчета" или "Мозайка" с които се работи без поялник и се захранват с батерии;

Информация за електрически и електронни компоненти и устройства, някои от които приложими и в пчеларството

- Токозахранващи устройства. Стабилизатори, преобразуватели, удвоители на напрежение;

- Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение;

- Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии;

- Релета за време. Процедурни часовници. Схеми с ИСх 555;

- Цветомузикални устройства. Светлинни ефекти;

- Схеми за регулиране и поддържане на температура;

- Измерване на топлинния режим на радиоелектронна апаратура. Електронни термометри;

- Мрежови трансформатори. Опростени методики за изчисляването им. Електрожен;

- Зарядни устройства за Ni-Cd акумулатори;

- Устройства за имитиране гласовете на животни и птици. Мелодични звънци;

- Уреди, пробници, индикатори, генератори, тестери, измервателни приставки за любителската лаборатория;

- Металотърсачи, включително такива за откриване на метални предмети и кабели;

- Схеми на устройства, приложими за и около автомобила;

- Схеми на устройства с приложение на оптрони;

- Измерване на относителна влажност. Прецизен влагорегулатор. Поддържане на влажността на въздуха;

- Регулатори и сигнализатори за ниво на течност;

- Регулатори на мощност и на обороти;

- Опростено изчисляване на повърхността на радиатори за полупроводникови елементи;

- Схеми за управление на стъпков двигател, включително четирифазен. Енкодер/Валкодер, някои от които реализирани със стъпков двигател;

- Мощни, широколентови, операционни усилватели. Логаритмичен и антилогаритмичен усилвател;

- Електронни реле - регулатори. Реле - регулатор за лек автомобил. Стенд за проверка на реле - регулатори;

- Променливотоков регулатор. Стабилизатор за променлив ток. Ферорезонансен стабилизатор;

- Електронни схеми и устройства приложими в медицината;

- Няколко светодиодни индикатора. Икономичен светодиод. Светодиодна стрелка;

Практически приложими ел. устройства с учебна цел, реализирани с PIC16F84A, PIC16F88, PIC16F628 ... Arduino и др.

Подобряване със свои ръце възпроизвеждането на звука в дома, офиса, автомобила - subwoofer и други варианти

Радиоелектронни сайтове | Електронни библиотеки

 Разработки     Главна (съдържание на статиите)                         
Собствено Търсене

 

 Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии   Раздел

 

789/14.09.15 В раздела "Устройство за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Индикатор тока аккумуляторной батареи (Индикатор на големината на тока на акумулаторната батерия)". (нова).

788/07.09.15 В раздела "Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Восстановление и зарядка аккумулятора (Възстановяване и зареждане на акумулатора)". (нова).

787/31.08.15 В раздела "Устройство за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Схема десульфатирующего зарядного устройства (Схема на десулфатизиращо зарядно устройство)". (нова).

786/24.08.15 В раздела "Устройство за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Зарядка аккумуляторов асимметричным током (Зареждане на акумулатори с асимметричен ток)".

785/17.08.15 В раздела "Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Зарядно-десульфатирующий автомат для автомобильных аккумуляторов (Зарядно-десулфатизиращо автоматично устройство за автомобилни акумулатори)".

776/08.06.15 В раздела "Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение" е публикуван материал "Импульсник на любой вкус (Импулснo захранване за което и да е очакване и вкус)".

774/25.05.15 В раздела "Устройства за дозареждане и компенсиране на заряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Устройство импульсного заряда/разряда АКБ на МК PIC (Эх, заряжу - 01) (Устройство за импулсен заряд/разряд АКБ на МК PIC (Эх, заряжу - 01))".

773/18.05.15 В раздела "Устройства за дозареждане и компенсиране на заряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Схема индикатора тока заряда Акк. Бат.(Схема на индикатор на тока на заряд на автомобилна акумулаторна батерия 12V)".

772/11.05.15 В раздела "Устройства за дозареждане и компенсиране на заряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Устройство определения степени сульфатации аккумуляторов (Устройство за  определяне на степента на сулфатизаация на аккумулаторите)".

771/30.04.15 В раздела "Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение" е публикуван материал "Инвертор для зарядки аккумуляторов (Инвертор за зареждане на акумулатори)".

769/13.04.15 В раздела "Импулсни стабилизатори на напрежение. Инвертори на напрежение." е публикуван материал "Мощное импульсное зарядное устройство для автомобильного аккумулятора (Мощно импулсно зарядно устройство за автомобилен акумулатор)".

713/27.06.14 В раздела "Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Малогабаритное зарядное устройство для автомобильных аккумуляторов (Зарядно устройство с малки габарити предназначено за автомобилни акумулатори)".

412/16.03.12 В раздела "Устройства за дозареждане и компенсиране на саморазряда на акумулаторни батерии" е публикуван материал "Автоматическое ЗУ автомобильных аккумуляторов на PIC 16F628A(Автоматично зарядно устройство за автомобилни акумулатори с PIC 16F628A)" с  автор Владимир Гидлевский.

 

Статия 115_13: Устройство за дозареждане и компенсиране на саморазряда, Зарядно устройство, Сигнализатор на заряден ток, Автоматично зарядно устройство, Автоматизиране на зарядното устройство за оловни акумулатори, Автоматично зарядно устройство.

Статия 115_14: Заряден блок, Приставка към зарядно устройство за автомобилни акумулаторни батерии, Зарядно устройство, Зарядно устройство за мотоциклетни акумулатори, Автоматично зарядно устройство за автомобилни акумулаторни батерии и поддържане на заряда им.

Статия 115_15: Усъвършенствано зарядно устройство за акумулатор, Зарядно устройство, Зарядно устройство с автоматично включване на подзаряд, Проверка на акумулаторни батерии, Зарядно устройство за автомобилни акумулатори, Схема на зарядно устройство за 2,4 V/ 14 Ah, Акумулаторен компенсатор, Устройство за автоматично зареждане на автомобилни акумулатори, Автоматично устройство за зареждане на акумулатори.

Статия 115_16: Уред за полуавтоматично поддържане на акумулатора при продължителен престой, Зарядно устройство, Aвтоматично зарядно устройство за акумулатори, Десулфатизиращо зарядно устройство за оловни акумулатори, Зарядно устройство за оловни акумулатори, Автоматично зарядно устройство за акумулатори, Автоматично устройство за зареждане на акумулаторни батерии, Регенеративно устройство за компенсиране на саморазряда на акумулатора, Компенсиране на саморазряда на акумулатор.

Статия 115_17: Tиристорен заряден блок, Приставка към зарядно устройство за акумулаторни батерии, Устройство за дозареждане и компенсиране на саморазряда, Зарядно устройство, Зарядно устройство, Десулфатизиращо зарядно устройство, Зарядно устройство, Автоматично изключване на акумулатор.

 

 

 

Материалите подготви за сайта:

Иван Парашкевов

e-mail: ivanparst@dir.bg

 

         главна страница                   горе

 

 
 
СТАТИСТИКА
    

Copyright2007  Design by